Vragen en uitslagen – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef


of zoek op lichaam


Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid

Adresgegevens

Parklaan 9
1777BA Hippolytushoef

Tel: 0227-591334 apotheek 0227-595545 optie 4

Apotheek 0227-595545 optie 4 voor de apothekersassistente, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur

 

Telefoonnummer praktijk huisarts: 0227-591334 spoed optie 1

Telefoonnummer apotheek: 0227-595545 (bereikbaar tussen 08.30 en 12.00 uur)

 

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

De praktijk bestaat uit een vaste huisarts en een waarnemend huisarts. Verder zijn er drie  apothekersassistentes en drie doktersassistentes werkzaam. Daarnaast hebben wij nog twee praktijkondersteuners deze zijn er voor de controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder diverse submenu's meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Een complete medische encyclopedie, symptomenchecker, informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, en een reiswijzer vindt u op onze website onder Gezondheidsinformatie. Blader gerust eens door de inhoud.

Weekenden, avonden en feestdagen

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Menu, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Patiënten portaal

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" heeft u inzage in uw dossier, kunt u herhaal medicatie aanvragen, digitaal afspraken inplannen, video consulten inplannen en uitslagen inzien. Voor meer informatie hierover zie "Regel met gemak uw zorg online" verder op deze pagina. Of klik hier om direct naar het portaal te gaan en een account aan te maken.

 

Vanaf 1 januari 2024 zijn wij niet meer bereikbaar via de fax. Wilt u als zorgverlener een recept versturen of medische correspondentie versturen doet u dit dan via Zorgmail. Wilt u ons e-mail adres neem dan telefonisch contact op via 0227 - 591334 optie 5

 

 

 

 

Vragen en uitslagen

Met vragen of kleine klachten, die niet direct een afspraak behoeven, kunt u ’s morgens bellen tussen 8:00 en 9:30 uur op tel: 0227-591334. De assistente noteert uw vraag of klachten en overlegt met de arts(en). U kunt dan voor antwoord terugbellen tussen 13:30 en 14:00 uur.

Uitslagen bloedonderzoek, röntgenonderzoek

Als u als patiënt bent ingeschreven op ons portaal heeft u online de mogelijkheid om zelf de uitslagen van bloedonderzoek in te zien, ook uitslagen van röntgenonderzoek en specialistenbrieven kunt u via de patiëntomgeving inzien. LET OP: wanneer uw uitslagen zichtbaar zijn in het patiëntenportaal betekent dit niet dat de uitslag ook al verwerkt of beoordeeld is door de huisarts. Houd er rekening mee dat het tot een week na het uitgevoerde onderzoek kan duren voordat een beleid of uitslag met u besproken kan worden. U kunt hiervoor dagelijks vanaf 14.00 uur bellen met de assistente op tel: 0227-591334.

Doorgeven van thuismetingen (tele-monitoring)

Als praktijk stimuleren wij het digitaal doorgeven van thuismetingen, zoals bloeddruk en gewicht. Het is bekend dat een correct gemeten bloeddruk in de thuissituatie een betrouwbaardere waarde geeft dan een meting in de praktijk. Bovendien kan soms hiermee een fysiek consult worden voorkomen, hetgeen niet alleen patiëntvriendelijk is, maar ook de druk op de praktijk vermindert. Zo nodig kunnen wij een bloeddrukmeter uitlenen. Uitslagen kunnen worden doorgegeven via het portaal, zie hiervoor de homepage. De huisarts kan deze uitslagen toevoegen aan uw dossier.