Urineonderzoek – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef

 

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

De praktijk bestaat uit een vaste huisarts en een waarnemend huisarts. Verder zijn er acht assistentes werkzaam, drie als apothekersassistente, drie zijn doktersassistente en twee zijn praktijkondersteuner, voor controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder het kopje praktijkinformatie via een submenu meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Praktijkinformatie, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" kunt u uw eigen bloed- en röntgenuitslagen inzien, herhaalmedicatie aanvragen en uw huisarts digitaal een vraag stellen. Dit laatste is alleen niet voor spoed, u krijgt binnen twee werkdagen antwoord op uw vraag.

Hieronder vindt u instructies om hiervan gebruik te maken.

Een complete medische encyclopedie, een reiswijzer en informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, vindt u op onze website. Blader gerust eens door de inhoud.

 

Urineonderzoek

Urineweginfectie

Urine voor onderzoek op bijv. blaasontsteking kunt u inleveren voor 9:30 uur bij de assistente. Wij vragen u vriendelijk om onze vragenlijst in te vullen. Deze vindt u bij de balie van de doktersassistente. Dit vergemakkelijkt het uit te voeren onderzoek.

Wij accepteren alleen urine in een goed afsluitbaar potje met naam en geboortedatum. Potje en evt. patiëntensticker zijn bij de doktersassistente te verkrijgen.

Het beste kunnen wij een “gewassen” eerste ochtendurine beoordelen. Dit vangt u op de volgende manier op: U wast de genitaliën voor het plassen met water; dan plast u een beetje urine in de wc; daarna vangt u wat urine op in goed afsluitbaar potje en plast u de rest uit in de wc. Bewaar de urine tot u het naar de praktijk brengt op een koele plaats – de koelkast bijvoorbeeld- om bacteriegroei te voorkomen.

Urineweginfecties (kweek)

Wanneer uw urine naar het laboratorium moet voor een kweek, dan duurt het gemiddeld een week voordat wij de uitslag ontvangen van het laboratorium. Bij een afwijkende kweekuitslag, waarbij behandeling noodzakelijk is, wordt contact met u opgenomen. Indien u binnen een week niets van ons hebt gehoord, adviseren wij u om naar de praktijk te bellen tussen 13:30 en 14:00 uur voor de uitslag.