Urineonderzoek – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef


of zoek op lichaam


Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid

Adresgegevens

Parklaan 9
1777BA Hippolytushoef

Tel: 0227-591334 apotheek 0227-595545 optie 4

Apotheek 0227-595545 optie 4 voor de apothekersassistente, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur

 

Telefoonnummer praktijk huisarts: 0227-591334 spoed optie 1

Telefoonnummer apotheek: 0227-595545 (bereikbaar tussen 08.30 en 12.00 uur)

 

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

De praktijk bestaat uit een vaste huisarts en een waarnemend huisarts. Verder zijn er drie  apothekersassistentes en drie doktersassistentes werkzaam. Daarnaast hebben wij nog twee praktijkondersteuners deze zijn er voor de controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder diverse submenu's meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Een complete medische encyclopedie, symptomenchecker, informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, en een reiswijzer vindt u op onze website onder Gezondheidsinformatie. Blader gerust eens door de inhoud.

Weekenden, avonden en feestdagen

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Menu, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Patiënten portaal

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" heeft u inzage in uw dossier, kunt u herhaal medicatie aanvragen, digitaal afspraken inplannen, video consulten inplannen en uitslagen inzien. Voor meer informatie hierover zie "Regel met gemak uw zorg online" verder op deze pagina. Of klik hier om direct naar het portaal te gaan en een account aan te maken.

 

Vanaf 1 januari 2024 zijn wij niet meer bereikbaar via de fax. Wilt u als zorgverlener een recept versturen of medische correspondentie versturen doet u dit dan via Zorgmail. Wilt u ons e-mail adres neem dan telefonisch contact op via 0227 - 591334 optie 5

 

 

 

 

Urineonderzoek

Urineweginfectie

Urine voor onderzoek op bijv. blaasontsteking kunt u inleveren voor 9:30 uur bij de assistente. Wij vragen u vriendelijk om onze vragenlijst in te vullen. Deze vindt u bij de balie van de doktersassistente. Dit vergemakkelijkt het uit te voeren onderzoek.

Wij accepteren alleen urine in een goed afsluitbaar potje met naam en geboortedatum. Potje en evt. patiëntensticker zijn bij de doktersassistente te verkrijgen.

Het beste kunnen wij een “gewassen” eerste ochtendurine beoordelen. Dit vangt u op de volgende manier op: U wast de genitaliën voor het plassen met water; dan plast u een beetje urine in de wc; daarna vangt u wat urine op in goed afsluitbaar potje en plast u de rest uit in de wc. Bewaar de urine tot u het naar de praktijk brengt op een koele plaats – de koelkast bijvoorbeeld- om bacteriegroei te voorkomen.

Urineweginfecties (kweek)

Wanneer uw urine naar het laboratorium moet voor een kweek, dan duurt het gemiddeld een week voordat wij de uitslag ontvangen van het laboratorium. Bij een afwijkende kweekuitslag, waarbij behandeling noodzakelijk is, wordt contact met u opgenomen. Indien u binnen een week niets van ons hebt gehoord, adviseren wij u om naar de praktijk te bellen tussen 13:30 en 14:00 uur voor de uitslag.