Urineonderzoek – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

In de praktijk zijn 2 huisartsen werkzaam:
D.C. van der Wardt, apotheekhoudend huisarts
W.G.W. van Ginkel, huisarts.

Verder zijn er acht assistentes werkzaam, drie als apothekersassistente, drie zijn doktersassistente en twee zijn praktijkondersteuner, voor controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psycho-sociale problemen.

Op deze website vindt u onder het kopje praktijkinformatie via een submenu meer informatie over het reilen en zeilen van de praktijk.

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Praktijkinformatie, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

20 mei 2021: Helaas is het vanaf vandaag niet meer mogelijk om u als nieuwe patiënt bij onze praktijk in te schrijven.

Een complete medische encyclopedie, een reiswijzer en informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, vindt u op onze website. Blader gerust eens door de inhoud.

 

Urineonderzoek

Urine voor onderzoek op bijv. blaasontsteking kunt u inleveren voor 9:30 uur bij de assistente.

Wij accepteren alleen urine in een goed afsluitbaar potje. (Bij de doktersassistente te verkrijgen)

Het beste kunnen wij een “gewassen” eerste ochtendurine beoordelen. Dit vangt u op de volgende manier op: U wast de genitaliën voor het plassen met water en evt zeep, dan plast u een beetje urine in de wc, daarna vangt u wat urine op in goed afsluiitbaar potje en plast u de rest uit in de wc. Bewaar de urine tot u het naar de praktijk brengt op een koele plaats, de koelkast bijvoorbeeld, om bacteriegroei te voorkomen.

Tussen 13:30 en 14:00 uur kunt op tel: 0227-591334 bellen voor de uitslag.