Avond en weekenddiensten Huisartsenpost Den Helder Huisarts – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef


of zoek op lichaam


Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid

Adresgegevens

Parklaan 9
1777BA Hippolytushoef

Tel: 0227-591334 apotheek 0227-595545 optie 4

Apotheek 0227-595545 optie 4 voor de apothekersassistente, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur

 

Telefoonnummer praktijk huisarts: 0227-591334 spoed optie 1

Telefoonnummer apotheek: 0227-595545 (bereikbaar tussen 08.30 en 12.00 uur)

 

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

De praktijk bestaat uit een vaste huisarts en een waarnemend huisarts. Verder zijn er drie  apothekersassistentes en drie doktersassistentes werkzaam. Daarnaast hebben wij nog twee praktijkondersteuners deze zijn er voor de controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder diverse submenu's meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Een complete medische encyclopedie, symptomenchecker, informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, en een reiswijzer vindt u op onze website onder Gezondheidsinformatie. Blader gerust eens door de inhoud.

Weekenden, avonden en feestdagen

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Menu, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Patiënten portaal

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" heeft u inzage in uw dossier, kunt u herhaal medicatie aanvragen, digitaal afspraken inplannen, video consulten inplannen en uitslagen inzien. Voor meer informatie hierover zie "Regel met gemak uw zorg online" verder op deze pagina. Of klik hier om direct naar het portaal te gaan en een account aan te maken.

 

Vanaf 1 januari 2024 zijn wij niet meer bereikbaar via de fax. Wilt u als zorgverlener een recept versturen of medische correspondentie versturen doet u dit dan via Zorgmail. Wilt u ons e-mail adres neem dan telefonisch contact op via 0227 - 591334 optie 5

 

 

 

 

Avond en weekenddiensten Huisartsenpost Den Helder Huisarts

Waarneming tijdens de diensten is geregeld via de Centrale Huisartsenpost kop van Noord-Holland
De avond- en nachtdienst begint om 17.00 uur en eindigt om 08.00 uur. De weekenddienst begint op vrijdagmiddag om 17.00 uur en duurt tot maandagochtend 8 uur. Als u tijdens deze uren de praktijk belt wordt u automatisch via de telefoon doorverbonden met de huisartspost in Den Helder. U kunt ook rechtstreek bellen met de huisartsenpost: 0223-670470

U wordt te woord gestaan door een gespecialiseerde doktersassistente of verpleegkundige. Zij zal u vragen naar uw naam, adres, telefoonnummer en verzekeringsgegevens. Het is verstandig om dit voor u belt even op te zoeken. Vervolgens gaat zij een aantal vragen stellen over het medische probleem waarvoor u belt. Dit heet triage. Zij kan op die manier de ernst en spoed van het probleem inschatten.

Dit systeem wordt door elke huisartspost in Nederland gebruikt. Zij kan dan besluiten om direct een ambulance te sturen, een visite door de dienstdoend huisarts toe te zeggen of een afspraak voor u te maken op het spreekuur in Den Helder en soms in Schagen.

Ook is het mogelijk dat zij u alleen telefonisch adviseert of een telefonische afspraak met de dienstdoend huisarts voor u maakt. Een visite bij u thuis wordt alleen afgesproken als het medisch niet verantwoord is om naar de post te komen. In geval van een consult wordt van u verwacht dat u zelf voor vervoer zorgt. Neemt u uw verzekeringspas mee en een legitimatiebewijs, hier kan om gevraagd worden.

Huisartsenpost locatie Den Helder:

NWZ ziekenhuisgroep, lokatie Den Helder
Huisduinerweg 3, ingang polikliniek.
1782 GZ DEN HELDER
TELEFOONNUMMER: 0223-670470

https://www.hknhuisartsen.nl/huisartsenpost/locatie-den-helder

Routeplanner huisartsenpost Den Helder 

Huisartsenpost locatie Schagen:

Grotewallerweg 3-04
1742 NM SCHAGEN
TELEFOONNUMMER: 0224-224040

https://www.hknhuisartsen.nl/huisartsenpost/locatie-schagen

Routeplanner huisartsenpost locatie Schagen 

Apotheek
De Centrale Huisartsenpost verstrekt zelf geen medicijnen. Buiten kantooruren kunt u, afhankelijk van uw woon- of verblijfplaats, met een recept of voor handverkoop terecht bij de poliklinische apotheek in NWZ, lokatie Den Helder. Deze apotheek is elke avond en weekend geopend van 08.00uur tot 23.45 uur. Houdt u wel rekening met hogere kosten als u gebruik maakt van deze avond- en weekendapotheek.