Avond en weekenddiensten Huisartsenpost Den Helder Huisarts – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef

Landelijke actiedag huisartsen

VRIJDAG 1 JULI IS DE HUISARTSENPRAKTIJK GESLOTEN VANWEGE DE LANDELIJKE ACTIEDAG

DE APOTHEEK IS WEL GEOPEND VAN 14 TOT 16:30 UUR VOOR HET AFHALEN VAN MEDICIJNEN

Vrijdag 1 juli gaan de huisartsen naar het Malieveld om te protesteren.
De huisartsen op Wieringen sluiten zich aan bij de actie en de huisartsenpraktijken zijn die dag gesloten.

Dit doen wij in het belang van al onze patiënten. Wij vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dit kan op steeds minder plekken (denk aan Anna Paulowna en Breezand). De werkdruk in de huisartsenzorg is zo hoog dat jonge huisartsen geen praktijk meer willen overnemen.
Wij willen:
- meer tijd hebben voor onze patiënten;
- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de GGZ en jeugdzorg worden opgelost.

Wat betekent dat voor u op 1 juli:
• Geen huisartsenzorg in de Wieringer praktijken Parklaan, Elft en Hoge Poel
• De apotheken zijn wel geopend voor afhalen van medicatie

Voor echte spoedgevallen is de Centrale Huisartsenpost van Den Helder bereikbaar. Telefoon: 0223-670470.

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

Met ingang van 1 januari 2022 is de praktijk van D.C. van der Wardt overgenomen door W.G.W. van Ginkel, apotheekhoudend huisarts.

Verder zijn er acht assistentes werkzaam, drie als apothekersassistente, drie zijn doktersassistente en twee zijn praktijkondersteuner, voor controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder het kopje praktijkinformatie via een submenu meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Praktijkinformatie, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" kunt u uw eigen bloed- en röntgenuitslagen inzien, herhaalmedicatie aanvragen en uw huisarts digitaal een vraag stellen. Dit laatste is alleen niet voor spoed, u krijgt binnen twee werkdagen antwoord op uw vraag.

Hieronder vindt u instructies om hiervan gebruik te maken.

17 januari 2022: vanaf heden is onze praktijk geopend voor nieuwe inschrijvingen van inwoners van Hippolytushoef en Westerland.

Een complete medische encyclopedie, een reiswijzer en informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, vindt u op onze website. Blader gerust eens door de inhoud.

 

Avond en weekenddiensten Huisartsenpost Den Helder Huisarts

Waarneming tijdens de diensten is geregeld via de Centrale Huisartsenpost kop van Noord-Holland
De avond- en nachtdienst begint om 17.00 uur en eindigt om 08.00 uur. De weekenddienst begint op vrijdagmiddag om 17.00 uur en duurt tot maandagochtend 8 uur. Als u tijdens deze uren de praktijk belt wordt u automatisch via de telefoon doorverbonden met de huisartspost in Den Helder. U kunt ook rechtstreek bellen met de huisartsenpost: 0223-670470

U wordt te woord gestaan door een gespecialiseerde doktersassistente of verpleegkundige. Zij zal u vragen naar uw naam, adres, telefoonnummer en verzekeringsgegevens. Het is verstandig om dit voor u belt even op te zoeken. Vervolgens gaat zij een aantal vragen stellen over het medische probleem waarvoor u belt. Dit heet triage. Zij kan op die manier de ernst en spoed van het probleem inschatten.

Dit systeem wordt door elke huisartspost in Nederland gebruikt. Zij kan dan besluiten om direct een ambulance te sturen, een visite door de dienstdoend huisarts toe te zeggen of een afspraak voor u te maken op het spreekuur in Den Helder en soms in Schagen.

Ook is het mogelijk dat zij u alleen telefonisch adviseert of een telefonische afspraak met de dienstdoend huisarts voor u maakt. Een visite bij u thuis wordt alleen afgesproken als het medisch niet verantwoord is om naar de post te komen. In geval van een consult wordt van u verwacht dat u zelf voor vervoer zorgt. Neemt u uw verzekeringspas mee en een legitimatiebewijs, hier kan om gevraagd worden.

Huisartsenpost locatie Den Helder:

NWZ ziekenhuisgroep, lokatie Den Helder
Huisduinerweg 3, ingang polikliniek.
1782 GZ DEN HELDER
TELEFOONNUMMER: 0223-670470

https://www.hknhuisartsen.nl/huisartsenpost/locatie-den-helder

Routeplanner huisartsenpost Den Helder 

Huisartsenpost locatie Schagen:

Grotewallerweg 3-04
1742 NM SCHAGEN
TELEFOONNUMMER: 0224-224040

https://www.hknhuisartsen.nl/huisartsenpost/locatie-schagen

Routeplanner huisartsenpost locatie Schagen 

Apotheek
De Centrale Huisartsenpost verstrekt zelf geen medicijnen. Buiten kantooruren kunt u, afhankelijk van uw woon- of verblijfplaats, met een recept of voor handverkoop terecht bij de poliklinische apotheek in NWZ, lokatie Den Helder. Deze apotheek is elke avond en weekend geopend van 08.00uur tot 23.45 uur. Houdt u wel rekening met hogere kosten als u gebruik maakt van deze avond- en weekendapotheek.