Medicijnen herhalen – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef


of zoek op lichaam


Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid

Adresgegevens

Parklaan 9
1777BA Hippolytushoef

Tel: 0227-591334 apotheek 0227-595545 optie 4

Apotheek 0227-595545 optie 4 voor de apothekersassistente, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur

 

Telefoonnummer praktijk huisarts: 0227-591334 spoed optie 1

Telefoonnummer apotheek: 0227-595545 (bereikbaar tussen 08.30 en 12.00 uur)

 

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

De praktijk bestaat uit een vaste huisarts en een waarnemend huisarts. Verder zijn er drie  apothekersassistentes en drie doktersassistentes werkzaam. Daarnaast hebben wij nog twee praktijkondersteuners deze zijn er voor de controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder diverse submenu's meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Een complete medische encyclopedie, symptomenchecker, informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, en een reiswijzer vindt u op onze website onder Gezondheidsinformatie. Blader gerust eens door de inhoud.

Weekenden, avonden en feestdagen

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Menu, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Patiënten portaal

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" heeft u inzage in uw dossier, kunt u herhaal medicatie aanvragen, digitaal afspraken inplannen, video consulten inplannen en uitslagen inzien. Voor meer informatie hierover zie "Regel met gemak uw zorg online" verder op deze pagina. Of klik hier om direct naar het portaal te gaan en een account aan te maken.

 

Vanaf 1 januari 2024 zijn wij niet meer bereikbaar via de fax. Wilt u als zorgverlener een recept versturen of medische correspondentie versturen doet u dit dan via Zorgmail. Wilt u ons e-mail adres neem dan telefonisch contact op via 0227 - 591334 optie 5

 

 

 

 

Medicijnen herhalen

Medicijnen herhalen kan op verschillende manieren.

1.  Automatisch via onze herhaalservice. Dit kan alleen bij medicatie die volgens een vast schema chronisch gebruikt dient te worden. Groot voordeel is dat u zelf geen handelingen hiervoor hoeft te verrichten en de medicatie staat tijdig klaar. Vraag hier over bij de assistente.

2.  Via deze website.  U kunt zich eenmalig aanmelden bij het patiëntenportaal door op de snelkoppeling onder aan de startpagina te klikken. Uw gegevens worden vervolgens gecontroleerd, waarna u een bevestiging ontvangt per e-mail. Hierna krijgt u toegang tot ons portaal. Via dit portaal krijgt u toegang tot uw medicatieoverzicht, met daarbij de mogelijkheid om deze medicatie te herhalen. Ieder gezinslid zal apart aangemeld moeten worden met een eigen e-mail adres, dit om ook de privacy te kunnen garanderen.

3.  Telefonisch via 0227-595545 en toets keuze 3 voor het inspreken van de receptenlijn. Wilt u herhalen en de apothekersassistente hierover spreken dan kan dat op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur op nummer 0227-595545, toets keuze 4.

4.  Uitgeknipte etiketten van de doosjes van de te herhalen medicatie kunt u inleveren in de brievenbus van de praktijk (links aan de voorzijde).

Herhaalmedicatie kan een week (5 werkdagen) na aanvraag worden afgehaald in de apotheek, onder voorbehoud van goedkeuring door de huisarts. Voorheen was dit na drie tot vier werkdagen, maar door veranderingen bij de groothandel is dit tegenwoordig een week. Voorbeeld: u spreekt de receptenlijn in op woensdag. Een week later op woensdag kunt u de gewenste medicijnen ophalen.