Medicijnen herhalen – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef

Landelijke actiedag huisartsen

VRIJDAG 1 JULI IS DE HUISARTSENPRAKTIJK GESLOTEN VANWEGE DE LANDELIJKE ACTIEDAG

DE APOTHEEK IS WEL GEOPEND VAN 14 TOT 16:30 UUR VOOR HET AFHALEN VAN MEDICIJNEN

Vrijdag 1 juli gaan de huisartsen naar het Malieveld om te protesteren.
De huisartsen op Wieringen sluiten zich aan bij de actie en de huisartsenpraktijken zijn die dag gesloten.

Dit doen wij in het belang van al onze patiënten. Wij vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dit kan op steeds minder plekken (denk aan Anna Paulowna en Breezand). De werkdruk in de huisartsenzorg is zo hoog dat jonge huisartsen geen praktijk meer willen overnemen.
Wij willen:
- meer tijd hebben voor onze patiënten;
- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de GGZ en jeugdzorg worden opgelost.

Wat betekent dat voor u op 1 juli:
• Geen huisartsenzorg in de Wieringer praktijken Parklaan, Elft en Hoge Poel
• De apotheken zijn wel geopend voor afhalen van medicatie

Voor echte spoedgevallen is de Centrale Huisartsenpost van Den Helder bereikbaar. Telefoon: 0223-670470.

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

Met ingang van 1 januari 2022 is de praktijk van D.C. van der Wardt overgenomen door W.G.W. van Ginkel, apotheekhoudend huisarts.

Verder zijn er acht assistentes werkzaam, drie als apothekersassistente, drie zijn doktersassistente en twee zijn praktijkondersteuner, voor controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder het kopje praktijkinformatie via een submenu meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Praktijkinformatie, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" kunt u uw eigen bloed- en röntgenuitslagen inzien, herhaalmedicatie aanvragen en uw huisarts digitaal een vraag stellen. Dit laatste is alleen niet voor spoed, u krijgt binnen twee werkdagen antwoord op uw vraag.

Hieronder vindt u instructies om hiervan gebruik te maken.

17 januari 2022: vanaf heden is onze praktijk geopend voor nieuwe inschrijvingen van inwoners van Hippolytushoef en Westerland.

Een complete medische encyclopedie, een reiswijzer en informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, vindt u op onze website. Blader gerust eens door de inhoud.

 

Medicijnen herhalen

Medicijnen herhalen kan op verschillende manieren.

1.  Automatisch via onze herhaalservice. Dit kan alleen bij medicatie die volgens een vast schema chronisch gebruikt dient te worden. Groot voordeel is dat u zelf geen handelingen hiervoor hoeft te verrichten en de medicatie staat tijdig klaar. Vraag hier over bij de assistente!

2.  Via deze website kunt u zich, door op de snelkoppeling onder aan de start (home) pagina te klikken, eenmalig aanmelden. Uw gegevens worden vervolgens gecontroleerd, waarna u een bevestiging ontvangt per e-mail. Hierna krijgt u toegang tot ons portaal. Via dit portaal krijgt u toegang tot uw medicatieoverzicht, met daarbij de mogelijkheid om deze medicatie te herhalen. Ieder gezinslid zal apart aangemeld moeten worden, dit om ook de privacy te kunnen garanderen.

3.  Telefonisch via 0227-595545 (of 0227-591334) en toets keuze 3 voor het inspreken van de receptenlijn. Wilt u herhalen en de apothekersassistente hier over spreken dan kan dat op werkdagen van 8.30 tot 10.00 uur op nummer 0227-595545, toets keuze 4.

4.  Uitgeknipte etiketten van de doosjes van de te herhalen medicatie kunt u inleveren in de brievenbus van de praktijk (links aan de voorzijde).

Als u voor 10.00 uur uw bestelling doet, op welke manier dan ook, kan het 3 werkdagen later tussen 14.00-16.30 uur worden opgehaald. Wij vragen u zoveel mogelijk rekening te houden met deze afhaaltijd, om de assistente voldoende tijd te geven alle medicijnen zorgvuldig klaar te maken.

Na 10.00 uur besteld dan zitten er 4 werkdagen tussen. Of vrijdag na 10.00uur of in het weekend besteld dan staat het op woensdag voor u klaar.