Medicijnen herhalen – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef

 

Telefoonnummer praktijk huisarts: 0227-591334 spoed optie 1

Telefoonnummer apotheek: 0227-595545 (bereikbaar tussen 08.30 en 12.00 uur)

 

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

De praktijk bestaat uit een vaste huisarts en een waarnemend huisarts. Verder zijn er drie  apothekersassistentes en drie doktersassistentes werkzaam. Daarnaast hebben wij nog twee praktijkondersteuners deze zijn er voor de controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder diverse submenu's meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Een complete medische encyclopedie, symptomenchecker, informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, en een reiswijzer vindt u op onze website onder Gezondheidsinformatie. Blader gerust eens door de inhoud.

Weekenden, avonden en feestdagen

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Menu, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Patiëntenportaal

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" heeft u inzage in uw dossier, kunt u herhaal medicatie aanvragen, digitaal afspraken inplannen, video consulten inplannen en uitslagen inzien. Voor meer informatie hierover zie "Regel met gemak uw zorg online" verder op deze pagina. Of klik hier om direct naar het portaal te gaan en een account aan te maken.

 

 

 

Medicijnen herhalen

Medicijnen herhalen kan op verschillende manieren.

1.  Automatisch via onze herhaalservice. Dit kan alleen bij medicatie die volgens een vast schema chronisch gebruikt dient te worden. Groot voordeel is dat u zelf geen handelingen hiervoor hoeft te verrichten en de medicatie staat tijdig klaar. Vraag hier over bij de assistente!

2.  Via deze website kunt u zich, door op de snelkoppeling onder aan de start (home) pagina te klikken, eenmalig aanmelden bij het patiëntenportaal. Uw gegevens worden vervolgens gecontroleerd, waarna u een bevestiging ontvangt per e-mail. Hierna krijgt u toegang tot ons portaal. Via dit portaal krijgt u toegang tot uw medicatieoverzicht, met daarbij de mogelijkheid om deze medicatie te herhalen. Ieder gezinslid zal apart aangemeld moeten worden met een eigen e-mail adres, dit om ook de privacy te kunnen garanderen.

3.  Telefonisch via 0227-595545 en toets keuze 3 voor het inspreken van de receptenlijn. Wilt u herhalen en de apothekersassistente hier over spreken dan kan dat op werkdagen van 8.30 tot 10.00 uur op nummer 0227-595545, toets keuze 4.

4.  Uitgeknipte etiketten van de doosjes van de te herhalen medicatie kunt u inleveren in de brievenbus van de praktijk (links aan de voorzijde).

Als u voor 10.00 uur uw bestelling doet, op welke manier dan ook, kan het 3 werkdagen later tussen 14.00-16.30 uur worden opgehaald. Wij vragen u zoveel mogelijk rekening te houden met deze afhaaltijd, om de assistente voldoende tijd te geven alle medicijnen zorgvuldig klaar te maken.

Na 10.00 uur besteld dan zitten er 4 werkdagen tussen. Of vrijdag na 10.00uur of in het weekend besteld dan staat het op woensdag voor u klaar.