Afspraak maken – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef


of zoek op lichaam


Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid

Adresgegevens

Parklaan 9
1777BA Hippolytushoef

Tel: 0227-591334 apotheek 0227-595545 optie 4

Apotheek 0227-595545 optie 4 voor de apothekersassistente, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur

 

Telefoonnummer praktijk huisarts: 0227-591334 spoed optie 1

Telefoonnummer apotheek: 0227-595545 (bereikbaar tussen 08.30 en 12.00 uur)

 

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

De praktijk bestaat uit een vaste huisarts en een waarnemend huisarts. Verder zijn er drie  apothekersassistentes en drie doktersassistentes werkzaam. Daarnaast hebben wij nog twee praktijkondersteuners deze zijn er voor de controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder diverse submenu's meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Een complete medische encyclopedie, symptomenchecker, informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, en een reiswijzer vindt u op onze website onder Gezondheidsinformatie. Blader gerust eens door de inhoud.

Weekenden, avonden en feestdagen

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Menu, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Patiënten portaal

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" heeft u inzage in uw dossier, kunt u herhaal medicatie aanvragen, digitaal afspraken inplannen, video consulten inplannen en uitslagen inzien. Voor meer informatie hierover zie "Regel met gemak uw zorg online" verder op deze pagina. Of klik hier om direct naar het portaal te gaan en een account aan te maken.

 

Vanaf 1 januari 2024 zijn wij niet meer bereikbaar via de fax. Wilt u als zorgverlener een recept versturen of medische correspondentie versturen doet u dit dan via Zorgmail. Wilt u ons e-mail adres neem dan telefonisch contact op via 0227 - 591334 optie 5

 

 

 

 

Afspraak maken

Telefonisch een afspraak maken
Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
Een afspraak kan gemaakt worden op werkdagen tussen 8.00 en 9.30 uur op tel: 0227-591334 optie 2.

Voor veel vragen of klachten is het niet altijd nodig de huisarts te raadplegen. Graag verzoeken wij u voordat u belt te kijken op https://www.moetiknaardedokter.nl/ . Daarnaast adviseren wij gebruik te maken van https://www.thuisarts.nl/ voor adviezen over veelvoorkomende klachten.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente altijd vragen naar de reden van uw afspraak. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

E-consult

U kunt, als u bent ingeschreven in onze praktijk, ook digitaal vragen stellen aan uw huisarts. U krijgt dan binnen 48 uur antwoord. Om hiervan  gebruikt te kunnen maken dient u zich eerst te registeren in de patiëntomgeving. Instructies staan op de startpagina.

Digitaal afspraak inplannen  of beeldbelafspraak / videoconsult
Het is ook mogelijk om digitaal een afspraak in te plannen of om een beeldbelafspraak in te plannen voor het spreekuur. Deze methode is vooral geschikt voor controle afspraken, niet voor spoed/semi-spoed afspraken. U kunt dit doen door op de Home pagina op de button afspraak te klikken. Hier heeft u de keuze uit het inplannen van een digitale afspraak of een beeldbelafspraak. De standaard consultduur is 15 minuten. Twijfelt u of u een afspraak moet maken dan kunt u gebruik maken van deze link https://www.moetiknaardedokter.nl/.

NB: doe dit nooit bij een levensbedreigende situatie, bel dan direct naar de assistente via 0227-591334, optie 1 of bel 112.

Visite aanvragen
Wanneer het om medische redenen niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Een huisbezoek moet aangevraagd worden voor 9:30 u.

Bloedafname
Ook voor bloedafname kunt u in onze praktijk terecht. Er wordt bloed afgenomen op dinsdag t/m donderdag 8.00 tot 11.00 uur. Bloedafname gaat op afspraak. Mocht u van uw specialist een formulier meegekregen hebben dan dient u deze wel mee te nemen, zodat wij weten wat er in het bloed bepaald moet worden en naar welke specialist de uitslag gestuurd moet worden. Ook kunt u bij ons terecht voor controle van uw INR (trombosedienst TromboVitaal) bij gebruik van acenocoumarol en Marcoumar. Dit gebeurt d.m.v. een vingerprik, dus niet uit de arm. Hier kunt u ook telefonisch voor overleggen met de assistente.

Uitslagen bloedonderzoek, röntgenonderzoek, urineweginfecties (kweek)

Als u als patiënt bent ingeschreven op ons portaal heeft u online de mogelijkheid om zelf de uitslagen van bloedonderzoek in te zien, ook uitslagen van röntgenonderzoek en specialistenbrieven kunt u via de patiëntomgeving inzien. LET OP: wanneer uw uitslagen zichtbaar zijn in het patiëntenportaal betekent dit niet dat de uitslag ook al verwerkt of beoordeeld is door de huisarts. Houdt u er rekening mee dat het tot een week na het uitgevoerde onderzoek duurt voordat een beleid of uitslag met u besproken kan worden. U kunt hiervoor dagelijks vanaf 13.30 uur bellen met de assistente op tel: 0227-591334.