Spreekuurbezoek alleen na afspraak – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan – Hippolytushoef

Landelijke actiedag huisartsen

VRIJDAG 1 JULI IS DE HUISARTSENPRAKTIJK GESLOTEN VANWEGE DE LANDELIJKE ACTIEDAG

DE APOTHEEK IS WEL GEOPEND VAN 14 TOT 16:30 UUR VOOR HET AFHALEN VAN MEDICIJNEN

Vrijdag 1 juli gaan de huisartsen naar het Malieveld om te protesteren.
De huisartsen op Wieringen sluiten zich aan bij de actie en de huisartsenpraktijken zijn die dag gesloten.

Dit doen wij in het belang van al onze patiënten. Wij vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dit kan op steeds minder plekken (denk aan Anna Paulowna en Breezand). De werkdruk in de huisartsenzorg is zo hoog dat jonge huisartsen geen praktijk meer willen overnemen.
Wij willen:
- meer tijd hebben voor onze patiënten;
- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de GGZ en jeugdzorg worden opgelost.

Wat betekent dat voor u op 1 juli:
• Geen huisartsenzorg in de Wieringer praktijken Parklaan, Elft en Hoge Poel
• De apotheken zijn wel geopend voor afhalen van medicatie

Voor echte spoedgevallen is de Centrale Huisartsenpost van Den Helder bereikbaar. Telefoon: 0223-670470.

Welkom bij Huisartsenpraktijk Parklaan

Met ingang van 1 januari 2022 is de praktijk van D.C. van der Wardt overgenomen door W.G.W. van Ginkel, apotheekhoudend huisarts.

Verder zijn er acht assistentes werkzaam, drie als apothekersassistente, drie zijn doktersassistente en twee zijn praktijkondersteuner, voor controle van suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en psychosociale problemen.

Op deze website vindt u onder het kopje praktijkinformatie via een submenu meer informatie over het functioneren van de praktijk.

Zorg houdt zich niet aan openingsuren. Daarom wordt u tijdens de avond, nacht, weekend en op officiële feestdagen bij spoedeisende medische problemen doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland in Den Helder, telefoonnummer: 0223 670 470Meer hierover vindt u onder de knop Praktijkinformatie, keuze: Avond, nacht- en weekenddiensten. Voor het ophalen van via de huisartsenpost verstrekte recepten voor medicatie kunt u terecht bij de ziekenhuisapotheek in Den Helder.

Als u bent ingeschreven in de praktijk kunt u ook gebruik maken van de digitale patiëntomgeving. Via dit "portaal" kunt u uw eigen bloed- en röntgenuitslagen inzien, herhaalmedicatie aanvragen en uw huisarts digitaal een vraag stellen. Dit laatste is alleen niet voor spoed, u krijgt binnen twee werkdagen antwoord op uw vraag.

Hieronder vindt u instructies om hiervan gebruik te maken.

17 januari 2022: vanaf heden is onze praktijk geopend voor nieuwe inschrijvingen van inwoners van Hippolytushoef en Westerland.

Een complete medische encyclopedie, een reiswijzer en informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, vindt u op onze website. Blader gerust eens door de inhoud.

 

Spreekuurbezoek alleen na afspraak

Spreekuur maandag t/m vrijdag
08:00 – 11:00 uur
13:00 – 15:00 uur

Dr. van Ginkel is in principe aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Op woensdag is er een waarnemend huisarts aanwezig. Het kan voorkomen dat de waarnemend huisarts (ook) op een andere dag dokter van Ginkel vervangt.

Esther Mosch – Clemens, werkzaam als POH-somatiek, is aanwezig op maandag en donderdag.

Mariko Bregman, werkzaam als POH-GGZ, is werkzaam op woensdag.

Een afspraak kunt u maken ’s ochtends van 08.00 tot 09.30 uur op tel: 0227-591334.
Dit is ook de tijd dat u visites kunt aanvragen. Alleen voor spoedgevallen kunt u buiten deze tijden terecht.

Vanaf december 2018 is het ook mogelijk om digitaal een afspraak te maken voor maximaal 10 minuten. Om hiervan gebruik te maken kunt u zich eenmalig registreren via de buttons onderaan de “Home” pagina van deze website.

N.B. vanwege de coronacrisis is de mogelijkheid digitaal een afspraak te maken momenteel niet actief.

Heeft u meerdere vragen of problemen of meer tijd nodig dan graag een langere afspraak maken. (standaard: 10 minuten) Indien het spreekuur erg druk is zal de assistente u enige vragen stellen over de aard en ernst van het probleem. Op deze wijze zal zij er zorg voor dragen dat, indien uw klachten ernstig zijn, u zo spoedig mogelijk terecht kunt bij een van de artsen.